( Aydın'ın Son Dakika Haberleri )
Son Dakika
CHP İL BAŞKAN ADAYI YILDIZ BASINLA KAHVALTIDA BULUŞTU Kalınomuz adaylığını açıkladı İhale operasyonunda kimler tahliye oldu?
Barzani'den Tartışma Yaratacak Sözler
 
Barzani'den Tartışma Yaratacak Sözler
Mahabat Kürt Cumhuriyeti'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle Kuzey Irak Erbil kentinde konferans düzenlendi
19 Şubat 2012 Pazar 20:52
Facebook
Google
Twitter
Yazdır

Kuzey Irak'taki bölgesel Kürt yönetimi başkanı Mesut Barzani, BDP ve DTK başkanlarının da katıldığı Mahabad Kürt Cumhuriyeti'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen konferansta artık Kürtler'in haklarını elde etme zamanı geldiğini ve bu konuda karar almaları gerektiğini söyledi.

Barzani, "Kürdistan'ın her parçasının kendine özgün özellikleri var ve hepsinin kendi kaderlerini tayin etme hakkı bulunuyor" diye konuştu.

Erbil'de bulunan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve DTK başkanı Ahmet Türk başkanlığında bulunan BDP ve DTK heyetinin bugün Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ve bölgesel yönetim başkanı Mesut Barzani ile görüşeceği belirtildi.

BDP'LİLER ÖZEL DAVETLİ

İran'da, 1946 yılında kurulan ancak aynı yıl İran ordusu tarafından yıkılan Mahabat Kürt Cumhuriyeti'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle Kuzey Irak Erbil kentinde konferans düzenlendi. Konferansa, Bölgesel Kürt yönetimi başkanı Mesut Barzani'nin yanı sıra, Barzani'nin davetlisi olarak BDP Genel başkanı Selahattin Demirtaş, DTK başkanı Ahmet Türk, bağımsız Milletvekilleri Leyla Zana, Aysel Tuğluk, BDP Milletvekilleri Sırrı Sakık ve Nazmi Gür de katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Bölgesel Kürt yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Kürdistan Cumhuriyeti'nin tarihi ve önemi üzerinde konuşarak, artık Kürtler'in haklarını elde etme zamanı geldiğini ve bu konuda karar almaları gerektiğini söyledi.

SATILMIŞ KİŞİLER

Mesut Barzani, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bütün gerçekler açığa çıkarmıştır ki, Kürt sorununun barışçıl yollar çözülmesi gerekiyor. Eğer biz barışa el atarsak önemli bir kazanım olur. Eğer diyalog yolunu seçersek komşu ülkeler ile uzun süreli ilişkiler olacak. Kürdistan'ın her parçasının kendine özgün özellikleri var ve hepsinin kendini kaderlerini tayin etme hakkı bulunuyor. Bazı satılmış kişilerin şu an Kürt tarihini karıştırmaya yönelik çaba içerisinde oldukları görülüyor. Biz bunların kim olduklarını ve ne yapmaya çalıştıklarını biliyoruz."

BDP VE DTK HEYETİ TALABANİ VE BARZANİ İLE GÖRÜŞECEK

Mesut Barzani'nin davetlisi olarak Erbil'de bulunan BDP Genel başkanı Selahattin Demirtaş ve DTK Başkanı Ahmet Türk başkanlığındaki BDP ve DTK heyetinin konferanstan sonra Irak Devlet başkanı Celal Talabini ve bölgesel Kürt yönetimi başkanı Mesut Barzani ile ayrı ayrı görüşecekleri belirtildi.

Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Anket
Yazarlar
Misafir Yazarlar
Fotogaleri
Videogaleri
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Hava Durumu
Havadurumu
Finans
İMKB 100
58454
USD ALIŞ
1.7990
USD SATIŞ
1.8090
EURO ALIŞ
2.3160
EURO SATIŞ
2.3310
POUND ALIŞ
2.8760
POUND SATIŞ
2.9210
ALTIN ALIŞ
90.8990
ALTIN SATIŞ
91.2830
Tarihte Bugün
1946 Türkiye Sosyalist Partisi kuruldu. Başkanlığa avukat Esat Adil Müstecaplıoğlu seçildi.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
 1
 2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
 10
Sayısal Loto
12.05.2012
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 02 10 14 28 41
Şans Topu
09.05.2012
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 07 08 20 28 + 07
On Numara
07.05.2012
Tarihli Çekiliş Sonucu
03 07 10 14 18 19 21 24 26 30 34 35 44 51 53 57 61 63 65 67 69 75
Süper Loto
10.05.2012
Tarihli Çekiliş Sonucu
05 26 30 35 45 50