Çeştepe'de Makedonya rüzgarı Aydın merkeze bağlı Çeştepe beldesinde 2008 yılında kurulan Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği, yeni dönem için kolları sıvadı. 28 Ocak 2012 Cumartesi 11:45
Çeştepe Belediyesi'nin katkılarıyla belediye meydanındaki yeni binasına taşınan derneğin açılışı da resmi tören havasında oldu.
Şu anda 109 üyesi bulunan Çeştepe Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin başkanlığını yapan Turgut Gülmüş, müzik ve folklar eğitimleri için kurs açtıklarını belirtti. Yeni neslin daha bilinçli yetişmesi ve kültürlerinin yaşatılması açısından faaliyetlerine dört elle sarıldıklarını ifade eden Gülmüş, "Müzik ve folklar kurslarına yoğunlaştık. Makedonca ve Rusça dil kursları da açmayı düşünüyoruz. Derneğimiz faaliyetleri içerisinde oluşturduğumuz bir ekiple de çeşitli festivallere katılmak hedefimiz. Branşından çok uzman bir bando ekibimiz var. Balkan müziğini, Karadeniz ve Rumeli esintisini hissedeceğiniz, güncel şarkıları da yapan bir ekibiz. Önümüzdeki günlerde başlayacak olan kursla klarnet, saksafon ve trompet meraklılarına eğitimler verilecek. Dileyen herkes kursa kayıt yaptırabilir" dedi.
Turgut Gülmüş başkanlığındaki derneğin yönetiminde Turgay Gülcan, İrfan Pehlivan, Rasim Çapraz, İhsan Targıtay bulunuyor.Haber Yorumları Yorum EkleBu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
2000 Diyarbakır'da olay çıkardığı gerekçesiyle yargılanan İtalyan gazeteci Dino Giovanni Frisullo ifade vermek için geldiği Türkiye'ye alınmayarak sınır dışı edildi.