Chp'li Bülbül: Andımızdan Sonra Sıra İstiklal Marşında Mı?

CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, Aydın İl Milli Eğitim Müdürünün İstiklal Marşı'nın kısık sesle okunması' talimatını Meclis’e taşıdı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi veren Bülbül önergesinde Aydın İl Müdürü Seyfullah Okumuş’um gönderdiği telefon mesajına yer verdi.

Önergede, “gönderilen mesajda ‘...Sağlık Müdürümüz, yüksek sesle konuşma esnasında virüsün yayılım hızının 5-6 kat daha fazla arttığını ifade ettiler. Buna göre, Pazartesi günleri okullarımızda yapılan İstiklal Marşı törenlerinde öğrencilerimizin İstiklal Marşı'nı yüksek sesle söyletmek yerine, İstiklal Marşı'nın banttan verilerek çok kısık bir sesle söylemelerinin sağlanması, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin sağlığı açısından daha uygun olacaktır. Bu yüzden yarınki törenlerde İstiklal Marşı'nın banttan verilerek, öğrencilerin İstiklal marşını içlerinden veya çok kısık bir sesle söylemeleri konusunda Okul müdürlerimize gerekli uyarıların yapılmasını istirham ediyorum’ denildiği belirtilmiştir. Her ne kadar İstiklal Marşı’nın kısık sesle okunmasına gerekçe olarak salgın gösterilse de, salgın bir yılı aşkın süredir devam ediyor. Bu dönemde bazı sınıflar için yüz yüze eğitim var. Ancak başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere, il müdürlüklerinin böyle bir talimat verdiği bilinmemektedir” denildi.

Andımızdan sonra şimdi de sıra İstiklal Marşında mı? diyen Bülbül Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a şu soruları yöneltti:İstiklal Marşı’nın yüksek sesle okunmasının virüsün yayılmasına olan etkisi nasıl ölçülmüştür? İstiklal Marşı’nın yüksek sesle okunmasının virüsün yayılmasına olan etkisi hakkında kamuoyunun bilmediği bilimsel bir çalışma mı vardır? Bakanlığınızın ya da bağlı bulunan diğer il müdürlüklerinin böyle bir talimatı olmuş mudur? Konuyla ilgili idari bir soruşturma başlatılmış mıdır?

17 Mar 2021 - 14:00 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Aydın Life Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Aydın Life hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Aydın Life editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Aydın Life değil haberi geçen ajanstır.