Aydın’da zirai kaynaklı kirlilik ele alındı

Aydın Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde zirai kaynaklı kirlilik kontrolü komisyonu toplantısı gerçekleştirildi.

Büyütmek için resme tıklayın

Aydın İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu'nun oluşturduğu, “Zirai Kaynaklı Kirlilik Kontrolü Komisyonu toplantısı Aydın Tarım ve Orman İl Müdürü Yardımcısı Yılmaz Bozkır Başkanlığında, Şube Müdürü Mehmet Çakmak ile DSİ 21. Bölge Müdürlüğü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Aydın Ticaret Odası, Söke Ovası Sulama Birliği temsilci üyeleri ve ilgili teknik personellerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda komisyonun Mart ayında almış olduğu kararlar çerçevesinde İl Müdürlüğü tarafından yürütülen faaliyetler ile paydaşlarla birlikte yürütülen ''Bitki Koruma ve Besleme Ürünlerinin Ambalaj Atıklarının Toplanması ve Bertarafı'', "İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü" ve "Doğadan Modaya Organik Pamuk" Projesi çalışmaları hakkında bilgi verilerek 2023 yılı gerçekleşme durumları hakkında sunum yapıldı.

Komisyon Üyeleri tarafından çalışmalar hakkında değerlendirmeler yapılarak Etkin Su Kullanımı ve İyi Tarım Uygulamaları konularında kararlar alındı.
Zirai Kaynaklı Kirlilik Kontrolü Komisyonunun toplantı katılım bilgileri ve alınan kararlar İl Su Yönetimi Koordinasyon Kuruluna sunulacak.

02 Eki 2023 - 08:47 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Aydın Life Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Aydın Life hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Aydın Life editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Aydın Life değil haberi geçen ajanstır.