Başkan Çankır: Bu İftiralardan Korkacak Bir Tane Chp’Li Üyemiz Dahi Yoktur

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın İl Başkanı Ali Çankır, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na yönelik sözleri nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tepki gösterdi.

Başkan Çankır, “Canan Kaftancıoğlu'na AKP Genel Başkanı terörist yakıştırması yaparak yine gündemi değiştirme, algıyı yönetme peşine düştü” dedi.

İktidarın geçtiğimiz yıllarda terör örgütleriyle ilişkisinin olduğunu öne süren Başkan Çankır, “Dün terör örgütünün biriyle organik berberlik yaşayanlar, diğeriyle oy için tavizler verip görüşmeler yapanlar, televizyonlara çıkaranlar bugün çok aşina olduğumuz algı taktikleriyle her türlü muhalif düşünceyi terörist ilan ederek oy devşirme ve muhalefeti susturma hayaliyle, iftira atan tek adam parti rejimine dönüşmüştür” dedi.

Erdoğan’ın Kaftancıoğlu’na yönelik sözlerinin gündemi değiştirmeye çalışmak olduğunu söyleyen Çankır, “Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan seçilmemiş rektörü istemeyen öğrenciler anayasal hakkı olarak bu olayı protesto etmek için bir araya gelmişti. Bu eyleme destek veren İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu'na AKP Genel Başkanı terörist yakıştırması yaparak yine gündemi değiştirme, algıyı yönetme peşine düştü. Tek adam kendisi gibi düşünmeyen, şahsını eleştiren her kişi ve yapıyı terörist, hain, zillet gibi ifadelerle hedef göstererek insanları ayrıştırmaya devam ediyor. Gençleri umursamayan, kadınları ikinci sınıf vatandaş olarak gören, işçiyi kaderine terk eden, memuru ve emekliyi görmezden gelen bu zihniyet artık kendi siyasi ikballeri için her yolu mubah görerek ülkeyi yangın yerine çevirme gayreti içine düşmüşlerdir” ifadelerini kullandı.

“Korkacak tek bir üyemiz dahi yoktur”

Başkan Çankır, İstanbul seçimlerini kaybedenlerin şirazesini kaybettiğini belirterek, “Yerel seçimlerde özellikle İstanbul seçimlerinin kaybedilmesinden sonra şirazesini kaybedenlerin İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu'na karşı bu suçlamaları beyhude bir çabadan öteye gitmez. Rüzgar nereden eserse yönünü oraya çeviren AKP iktidarı yarattıkları kaos ortamından bu şekilde çıkacağını düşünerek büyük bir yanılgı içerisindedir. Tüm bu iftiralar, karalamalar, hedef göstermeler ve ötekileştirmelerden korkacak bir tane CHP'li üyemiz dahi yoktur. Artık herkes biliyor, görüyor ve konuşuyor. Sizlerin öfkesi haklı olduğunuzdan değil kaybetme korkunuzdan. Korkuyla hedef gösterdiğiniz her bir CHP’li demokrasi, hak, hukuk ve adalet arayışını milim taviz vermeden sürdürecektir” ifadelerini kullandı.

09 Oca 2021 - 14:34 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Aydın Life Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Aydın Life hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Aydın Life editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Aydın Life değil haberi geçen ajanstır.