Chp’Li Özdemir’Den İktidara Ekonomi Eleştirisi

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, iktidarı ekonomi üzerinden eleştirdi. Başkan Özdemir, “Anneler artık gerçekten yemiyor yediriyor; giymiyor giydiriyor. Tabi yapabildikleri kadar” dedi.

CHP’li Özdemir açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Açılacaktı açılmayacaktı derken okullarımız nihayet açılıyor. Pandemiye ilişkin tedbir gerçekten alındı mı? Alındıysa ne kadar alındı? Onu hep birlikte göreceğiz.

Ancak şimdilerde velilerimizi, çocuklarımızı okula hazırlama telaşı sardı. En çok da anneleri…

Çocuklarımızın okula başlamaları için gereken kırtasiyeyi alma telaşıyla çarşı pazara çıktı anneler. Ancak çıktıkları gibi geri döndüler. Kaleminden çantasına, boyasından defterine kadar her şeye ama her şeye en az %50 zam gelmiş. 20 liralık kalem 30 liraya, 60 liralık çanta 110 liraya çıkmış. Nasıl olacak da çocuğunu güle oynaya okula yolcu edecek acaba bu anneler…

AKP hükümeti yeni boya kalemleriyle okuluna gitmek için can atan minik yavrularımıza reva göre göre bunu mu reva gördü? Annelerin babaların ekonomik krizle boğuşurken, çocuklarına yeni bir okul çantası bile alamayışının hesabını nasıl verecek?

Anneler artık gerçekten yemiyor yediriyor; giymiyor giydiriyor. Tabi yapabildikleri kadar.

Bakın size bir örnek daha vereyim. Muharrem ayı geldimi hepimiz biliyoruz ki ülkemizde neredeyse her mutfakta tencereler kaynar, aşureler pişerdi.

Pişerdi diyorum çünkü geçtik artık 80 liraya badem, 85 liraya ceviz alıp koymayı, sadece buğday alıp koyacak gücü zor buluyor kadınlarımız. Yok!

AKP sayesinde artık insanımızın cebinde de mutfağında da yok.

Hani bir hadis-i şerifte “cennet anaların ayakları altındadır” buyuruluyor ya…

Evinde bulup buluşturup çocuğuna yediren ama kendi yemeyen, sırtındaki bir kattan başka giyeceği olmayan, ama çocuğunun gözleri buğulanmasın diye, bir katı da çocuğuna giydiren analarımızın ayakları altında, bunu hepimiz anladık, hepimiz bildik de, annelere bu zorlukları reva gören AKP bir anlamadı anlaşılan.

26 Ağu 2021 - 12:35 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Aydın Life Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Aydın Life hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Aydın Life editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Aydın Life değil haberi geçen ajanstır.