Chp’Li Uysal’Dan Ak Partili Arı’Ya Tepki

Cumhuriyet Halk Partisi Buharkent İlçe Başkanı Kudret Uysal, AK Partili Meclis Üyesi Mustafa Arı’nın Kuşadası’yla ilgili açıklamalarına tepki gösterdi. Başkan Uysal, “Beceriksiz arıyorsan kendi iktidarında ara” dedi.

CHP’li Uysal, AK Partili Arı’yı sert sözlerle eleştirdiği açıklamasında, “AKP meclis üyesi Mustafa ARI, Kuşadası’nda sağanak yağış hayatı felç etti demiş. Mustafa Bey şaşırılacak derecede doğruyu söylemiş. Kuşadası’nda sağanak yağış vatandaşa sorun çıkardı. Sorunların olduğu noktalara bir bak da bence ona göre açıklama yap. Her yağmurda sıkıntı olan noktalar Karayolu’nun sorumluluğunda olan, Hükümetin, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yıllarca çözemediği noktalar. Beceriksizlik arıyorsan kendi iktidarında ara. Paralı geçiş garantili otoyollardan fırsat bulursanız vatandaşa sürekli sorun çıkaran karayollarındaki bu sorunu çözersiniz” dedi.

Arı’yı jeotermaller üzerinden de eleştiren Başkan Uysal, “AKP iktidarı olarak çevre konusunda en son konuşacak kişiler sizlersiniz. Jeotermal santrallerine verdiğiniz izinler ve ruhsatlar ile siz Aydın ilinin sonunu getiriyor, geleceğini katlediyorsunuz. Bir ilin yavaş yavaş yok olmasını sağlıyorsunuz. Neden bunu yapıyorsunuz? Çünkü sizler jeotermal sevdalılarısınız zaten bu yüzden avukatlığına soyunuyorsunuz. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı var, dışarıda da jeotermallerden gelen hidrojen sülfür yani çürük yumurta kokusu var. İnsanlar evinde diye jeotermal santralleri vermiş coşkuyu salmış bütün zehirli gazları atmosfere. Benim halkım da sabah bu zehirli gazla uyanıyor. Hafta sonu herkes evinde diye çıkan zehirli suyu da derelere verip suları kirletiyorlar. Madem çevre hassasiyetiniz var neden bunlara ses çıkarmıyorsunuz, çevrenin kirlenmesine müsaade ediyorsunuz? Büyükşehir belediyesinin tüm tesislerinin çıkış suları mevzuata uygun öğrenmen çok kolay. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünü ararsın sorarsın. Bu tesisler en yüksek verimde çalışıyor. Büyük Menderes Nehri’nin kirlenmesini engelliyor. Büyük Menderes Nehri’ni kirleten yer arıyorsan Denizli ve Uşak’a gideceksin. Gücün yetiyorsa git orada konuş, hesap sor” dedi.

CHP’li Uysal açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

Piyasadaki mal ve ham maddenin fiyatlarının yükselmesi hükümetinizin 18 yıllık iktidarınızın eseridir. Enflasyon yükseliyorsa, hayat pahalılığı artıyorsa bu mensubu olduğunuz AKP iktidarının yapmış olduğu çalışmaların neticesidir.

Ama sizi takdir etmek lazım enflasyonun arttığını, hayat pahalılığının olduğunu bunu AKP iktidarından kaynaklandığında belirtmek ayrı bir erdemliktir. Hayat pahalılığından vatandaş her markete gittiğinde sepetini, torbasını daha fazla para vererek dolduruyor, cebinden daha fazla para çıkıyor.

İktidarınızın eli vatandaşın cebinden çıkmıyor, esnafın, çiftçinin sırtından inmiyor.

Zor durumda olan esnafa destek olmayı bile beceremiyorsunuz. Her geçen gün kapanan dükkânın, inen kepengin sayısı artıyor. AKP iktidarının ülkeyi getirdiği duruma bak ondan sonra konuş ARI Bey

02 Şub 2021 - 11:31 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Aydın Life Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Aydın Life hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Aydın Life editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Aydın Life değil haberi geçen ajanstır.