Kuşadası Belediyesi’Nden Hayat Kurtaran Çalışma

Kuşadası Belediyesi, olası bir depremde ilk yardım ekipleri ulaşana kadar insanların hayatta kalmasını sağlayan afet ve acil durum çantasına karşı toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla broşür bastırdı.

Ege Denizi’nde 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde 114 kişinin hayatını kaybetmesi, afet ve acil durum çantasının önemini bir kez daha ortaya çıkardı. Kuşadası Belediyesi, bu konuda toplumu bilinçlendirmek amacıyla ‘Afet ve acil durum çantanız hazır mı?’ başlıklı 2 bin adet broşür bastırdı. Bastırılan broşürlerde, olası bir afetin ardından 72 saat boyunca kişinin hayatta kalması için çantada olması gereken malzemelerin tanıtıldığı bilgiler yer aldı. Broşürler, Güvercin Masa Gezici ekipleri tarafından okullar, muhtarlıklar, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları ve meslek odalarına dağıtıldı.

“BÜYÜK ÖNEME SAHİP”

Aydın'ın fay hattı üzerinde yer aldığını belirten Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, “Doğal afetlerin önüne geçmemiz mümkün değil. Ancak alacağımız tedbirler ile can kayıplarını en aza indirmek bizlerin elinde. Bu nedenle Afet ve Acil Durum Çantası çok büyük bir öneme sahip. Evlerde ve kurumlarda bir tane tam donanımlı afet çantasının olması gerekiyor. Bunun yanında ilk yardım eğitimi almamız da şart ” diye konuştu.

16 Şub 2021 - 11:56 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Aydın Life Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Aydın Life hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Aydın Life editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Aydın Life değil haberi geçen ajanstır.