Vali Aksoy, Sarıçay Barajı’Nda İncelemelerde Bulundu

Aydın’ın Söke ilçesinde yapımına devam edilen Sarıçay Barajı’nı ziyaret eden Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, incelemelerde bulunarak yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Söke’nin Bağarası ve Çalışlı mahallelerinin 1,5 kilometre güneyinde bulunan Sarıçay Deresi üzerine inşa edilen Sarıçay Barajı’nın yapım çalışmaları aralıksız devam ediyor. Barajın tamamlanmasının ardından barajdan, yıllık 20 milyon 750 bin metreküp içme ve kullanma suyu temin edilmesi bekleniyor. Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından ihalesi yapılan baraj alanını ziyaret eden Aydın Valisi Hüseyin Aksoy ise bölgede incelemelerde bulundu. Yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Aksoy, Aydın’ın en büyük yatırımlarından birisi olan Sarıçay Barajı’nın faaliyete geçmesi ile birlikte Aydın’ın bereketli topraklarına önemli cansuyu olacağını belirtti.

Gerçekleştirilen ziyarette Vali Hüseyin Aksoy’a, DSİ 21. Bölge Müdür Yardımcısı İnan Gündüz ile ilgili teknik heyet eşlik etti.

Ziyaretin ardından DSİ 21. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “Aydın’ımızın en büyük yatırımlarından biri olan Sarıçay Barajı’ndan, yıllık 20 milyon 750 bin metreküp içme ve kullanma suyu temin edilecek. Sarıçay Barajı, Kuşadası ve Söke ilçeleri başta olmak üzere Davutlar ve Güzelçamlı Mahallelerinin içme suyu ihtiyacını karşılayacak” ifadelerine yer verildi.

04 Kas 2021 - 19:20 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Aydın Life Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Aydın Life hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Aydın Life editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Aydın Life değil haberi geçen ajanstır.